Ulje oraha (Juglans Regia)

ulje-oraha

 

Njegov plod nalikuje ljudskom mozgu i već je to dovoljna preporuka da mu se poklonimo.
Njegov plod nalikuje ljudskom mozgu i već je to dovoljna preporuka da mu se poklonimo. U antici se vjerovalo da je hrana vrhovnika bogova – Jupitera, a danas znanost potvrđuje ono što se naslućivalo. Hladno prešano orahovo ulje svrstava se u grupu ulja visoke biološke vrijednosti zahvaljujući udjelu nezasićenih masnih kiselina: sadrži preko 5% omega-3, oko 51% omega-6 i oko 28% omega-9 masne kiseline.
Bogat je antioksidantima i protuupalnim tvarima. Okus mu je bogat i ugodan, pa ga je pametno uvrstiti u svakodnevnu uporabu – samostalno prije ili nakon obroka, za pripremanje umaka, deserata, salata i dr.

Sastojci: 100% hladno prešano ulje oraha

Način primjene: Uzimati jednu čajnu žličicu (30 kapi) ulja oraha dva do tri puta dnevno.

6 Comments
 1. Poštovani,
  Kupila sam Vaše ulje crnog oraha /antiparazitni program/.Molim odgovor koliko puta i u kojoj dnevnoj količini ga koristiti?.
  lp
  Vanja

  1. Poštovana,

   Koristite ga 2 puta dnevno po čajnu žličicu – ujutro natašte i uvečer prije spavanja. Kura je predviđena da se koristi 40 dana kako bi bila učinkovita.

   Srdačno,
   Matičnjak

   1. Koji je rok trajanja mješavine ulja crnog oraha, pelina i klinčića (za antiparazitni program)? Hvala.

    1. Poštovana Ivana, ispričavamo se radi ovako kasnog javljanja, imali smo problema sa web stranicom. Sada je kvar otklonjen i odgovoriti ćemo na Vaše pitanje, možda odgovor išak pompgne. Sva hladno prešana ulja, pa tako i macerati imaju rok trajanja od godine dana. Taj se rok produžuje ukoliko prirpavak stoji u hladnjaku. Lijepi pozdrav i svako dobro.

 2. Poštovani,

  kupila sam Vaše ulje oraha za hipotireozu i Hashimoto.

  Da li mi možete napisati koliko dugo bi trebala konzumirati ulje kao terapiju (npr. kura od 6 mj. pa pauza od 2mj.) i da li je bolje da pijem tri žličice dnevno prije obroka ili nakon obroka ?
  Zahvaljujem.
  Lp,
  Tanja

  1. Poštovana Tanja, ispričavamo se što ovako kasno odgovaramo, imali smo problema sa web stranicom. Hladno prešano ulje crnog kima za Hashimoto se uzima neprekidno, u početku dvije čajne žličice dnevno, a nakon tri tjedna uzimanja doza se smanjuje na jednu čajnu žličicu dnevno koja se nastavlja uzimati neprekidno. Ulje crnog kima je imunomodulator, a ne imunostimulans pa on nježno sprječava daljnje propadanje tkiva štitnjače (od Hashimota), i zato se on uzima konstantno. Ukoliko imate još pitanja ili nejasnoća javljajte se, tu smo, problem je riješen pa ćemo biti puno ažurniji pri odgovaranju. Lijepi pozdrav i svako dobro.

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *