Ulje jezgre marelice (Prunus Armeniaca)

 

Hladno prešano ulje jezgre marelice dobiva se mehaničkim cijeđenjem jezgre marelice. Odlikuje ga visok udio vitamina E i A, bogato je nezasićenim masnim kiselinama od kojih najviše sadrži oleinsku kiselinu (oko 64%), zatim linolnu (27,5%) i palmitinsku (preko 5%); ne sadrži trans-masne kiseline. Ulje koštica marelice iznimnih je nutritivnih, kozmetičkih i estetskih svojstava i preporuka je koristiti ga svaki dan bez štete po zdravlje ili okoliš. Zbog svog sastava smatra se izvrsnim kozmetičkim uljem a važno je naglasiti da se brzo upije u kožu i vrlo je lagano.

Idealno ga je koristiti za njegu jer prevenira prijevremeno starenje kože, dubinski prodire u njene slojeve, zaštitno njeguje kad je upaljena i iritirana, suha i ispucana, te ostavlja kožu svježom i bez masnog sjaja. U nas je malo poznato da je ovo ulje ugodnog bademastog okusa i odlično prehrambeno ulje. Zbog visoke točke dimljenja može se koristiti i kod pečenja, ali najčešće se dodaje na kraju kod pripremanja pikantnih jela.

Sastojci: 100% hladno prešano ulje jezgre marelice

Način primjene: Nježno umasirati na vlažnu kožu lica ili tijela. U svrhu njege vlasišta, nanosi se na čisto vlasište, umasirana u korijen ostavlja se da djeluje 20-30 minuta, a zatim se ispire šamponom.

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *