PROTEINI – VLAKNA- UGLJIKOHIDRATI
Fina proteinska tjestenina
Bez jaja, aditiva i aroma
Tjestenina zaista može biti dio zdrave, uravnotežene prehrane, posebno ako sadrži mnogo vlakana i proteina poput ove tjestenine od sjemenki buče.
Neto: 350g
Sastav: Brašno T-400, integralno pšenično brašno, sjemenke buče (20 %), voda, sol, hladno prešano ulje suncokreta
Način pripreme: Tjesteninu kuhati u kipućoj vodi uz dodatak soli i malo ulja. Kuhati u otvorenoj posudi 2-3 minute uz povremeno miješanje. Skuhanu tjesteninu procijedite i poslužite. Za najbolji rezultat koristite 1L vode na 100 g tjestenine.
Nutritivna vrijednost na 100g:
Energetska vrijednost: 1521 kJ/351,9kcal
Masti: 3,64g
Zasićene masne kiseline: 0,60g
Ugljikohidrati: 60,65g
Šećeri:4,60g
Proteini:18,50g
Dijetetska vlakna:5,06g
Sol:0.28g
Zdravo, svježe, domaće, recept za tjesteninu od buče:
Tjestenina od buče sa umakom od hrena
Priprema umaka od hrena:
– 80g hrena
– vrhnje za kuhanje
– 1 žlica brašna
– 20g maslaca
– 3 žlice octa
– sol po ukusu
Pomiješati brašno sa vrhnjem i staviti na vatru dok ne počne da ključa. Maknuti sa vatre i u smjesu dodati hren, maslac i ocat. Vratiti na vatru dok ponovno ne proključa. Poslužiti uz tjesteninu sa sjemenkama buče.
Dobar tek!