Tjestenina sa sjemenkama buče

PROTEINI – VLAKNA- UGLJIKOHIDRATI

Fina proteinska tjestenina

Bez jaja, aditiva i aroma

Tjestenina zaista može biti dio zdrave, uravnotežene prehrane, posebno ako sadrži mnogo vlakana i proteina poput ove tjestenine od sjemenki buče. 

Neto: 350g

Sastav: Brašno T-400, integralno pšenično brašno, sjemenke buče (20 %), voda, sol, hladno prešano ulje suncokreta

Način pripreme: Tjesteninu kuhati u kipućoj vodi uz dodatak soli i malo ulja. Kuhati u otvorenoj posudi 2-3 minute uz povremeno miješanje. Skuhanu tjesteninu procijedite i poslužite. Za najbolji rezultat koristite 1L vode na 100 g tjestenine.

Nutritivna vrijednost na 100g:

Energetska vrijednost: 1521 kJ/351,9kcal

Masti: 3,64g

Zasićene masne kiseline: 0,60g

Ugljikohidrati: 60,65g

Šećeri:4,60g

Proteini:18,50g

Dijetetska vlakna:5,06g

Sol:0.28g

Zdravo, svježe, domaće, recept za tjesteninu od buče:

Tjestenina od buče sa umakom od hrena

Priprema umaka od hrena:

– 80g hrena

– vrhnje za kuhanje

– 1 žlica brašna

– 20g maslaca

– 3 žlice octa

– sol po ukusu

Pomiješati brašno sa vrhnjem i staviti na vatru dok ne počne da ključa. Maknuti sa vatre i u smjesu dodati hren, maslac i ocat. Vratiti na vatru dok ponovno ne proključa. Poslužiti uz tjesteninu sa sjemenkama buče.

Dobar tek!

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *