PROTEINI – VLAKNA- UGLJIKOHIDRATI
Fina proteinska tjestenina
Naše tijelo voli orahe, a mi smo za Vas pripremili snažnu proteinsku tjesteninu od oraha, specifičnog fino-gorkog okusa. Orah je vrlo popularan u Francuskoj kuhinji i ova tjestenina se može kombinirati u mnogim salatama kada daje svoja najbolja svojstva. Zasitna je, zanimljivog okusa, sa pregršt proteina i vlakana. Iskoristite svježe sezonsko povrće, dodajte malo tjestenine od oraha i zdravi obrok je na stolu.
Bez jaja, aditiva i aroma
Neto: 350g
Sastojci: brašno T-400, integralno pšenično brašno, brašno oraha (20%), voda, sol, hladno prešano ulje suncokreta.
Način pripreme: tjesteninu kuhati u kipućoj vodi uz dodatak soli i malo ulja. Kuhati u otvorenoj posudi 2-3 minute uz povremeno miješanje. Skuhanu tjesteninu procijedite i poslužite.
Nutritivna vrijednost na 100g:
Energetska vrijednost: 1312 kJ/310kcal
Masti: 2,87g
Ugljikohidrati: 56,39g
Proteini:12,48g
Zdravo, svježe, domaće recept za tjesteninu oraha:
Priprema umaka od pečenih paprika
– šalica ulja uljane repice
– 1 vrhnje za kuhanje
– glavica luka
– 2 pečene paprike
– 150g oraha
– sol i papar
Sve sastojke (osim oraha, papra i soli) izmiksati u blenderu da se dobije homogena smjesa. Umiješati orahe, sol i papar te staviti u hladnjak da se ohladi. Poslužiti uz aromatičnu tjesteninu od brašna oraha.
Dobar tek želimo!