Tjestenina s brašnom oraha

tjestenina-s-brašnom-oraha

PROTEINI – VLAKNA- UGLJIKOHIDRATI

Fina proteinska tjestenina

Naše tijelo voli orahe, a mi smo za Vas pripremili snažnu proteinsku tjesteninu od oraha, specifičnog fino-gorkog okusa. Orah je vrlo popularan u Francuskoj kuhinji i ova tjestenina se može kombinirati u mnogim salatama kada daje svoja najbolja svojstva. Zasitna je, zanimljivog okusa, sa pregršt proteina i vlakana. Iskoristite svježe sezonsko povrće, dodajte malo tjestenine od oraha i zdravi obrok je na stolu. 

Bez jaja, aditiva i aroma

Neto: 350g

Sastojci: brašno T-400, integralno pšenično brašno, brašno oraha (20%), voda, sol, hladno prešano ulje suncokreta. 

Način pripreme: tjesteninu kuhati u kipućoj vodi uz dodatak soli i malo ulja. Kuhati u otvorenoj posudi 2-3 minute uz povremeno miješanje. Skuhanu tjesteninu procijedite i poslužite. 


Nutritivna vrijednost na 100g:

Energetska vrijednost: 1312 kJ/310kcal

Masti: 2,87g

Ugljikohidrati: 56,39g

Proteini:12,48g

Zdravo, svježe, domaće recept za tjesteninu oraha:

Priprema umaka od pečenih paprika

– šalica ulja uljane repice

– 1 vrhnje za kuhanje

– glavica luka

– 2 pečene paprike

– 150g oraha

– sol i papar

Sve sastojke (osim oraha, papra i soli) izmiksati u blenderu da se dobije homogena smjesa. Umiješati orahe, sol i papar te staviti u hladnjak da se ohladi. Poslužiti uz aromatičnu tjesteninu od brašna oraha. 

Dobar tek želimo!

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *