PROTEINI – VLAKNA- UGLJIKOHIDRATI
Fina proteinska tjestenina
Tjestenina od lješnjaka neka postane Vaš izbor prilikom kreiranja uravnotežene i zdrave prehrane. Tjestenina od lješnjaka je odličan način da svom obroku dodate više hranjive vrijednosti (proteini) bez da žrtvujete okus, jer jako je fina i ukusna. Možete ju raditi sa slanim umacima (vidi dolje) ili slatkim umacima (umak od meda i mljevenih badema).
Bez jaja, aditiva i aroma
Neto: 350g
Sastojci: brašno T-400, integralno pšenično brašno, brašno lješnjaka (20%), voda, sol, hladno prešano ulje suncokreta.
Način pripreme: tjesteninu kuhati u kipućoj vodi uz dodatak soli i malo ulja. Kuhati u otvorenoj posudi 2-3 minute uz povremeno miješanje. Skuhanu tjesteninu procijedite i poslužite.
Nutritivna vrijednost na 100g:
Energetska vrijednost: 1240 kJ/293kcal
Masti: 2,78g
Ugljikohidrati: 50,43g
Proteini:13,29g
Zdravo, svježe, domaće, recept za tjesteninu od lješnjaka
Priprema umaka od kiselih krastavaca:
– 1 šalica vrhnja za kuhanje
– 5 žlica majoneze
– 2 režnja češnjaka
– 2 žličice svježeg peršina
– 5 komada kiselih krastavaca
Kisele krastavce, češnjak i peršin sitno nasjeckati. Umiješati vrhnje za kuhanje, majonezu i staviti na laganu vatru dok ne proključa. Maknuti sa vatre i dodati krastavce, češnjak i peršin. Posoliti po želji i poslužiti uz tjesteninu lješnjaka.
Dobar tek Vam želimo!