Tjestenina s brašnom lješnjaka

PROTEINI – VLAKNA- UGLJIKOHIDRATI

Fina proteinska tjestenina

Tjestenina od lješnjaka neka postane Vaš izbor prilikom kreiranja uravnotežene i zdrave prehrane. Tjestenina od lješnjaka je odličan način da svom obroku dodate više hranjive vrijednosti (proteini) bez da žrtvujete okus, jer jako je fina i ukusna. Možete ju raditi sa slanim umacima (vidi dolje) ili slatkim umacima (umak od meda i mljevenih badema). 

Bez jaja, aditiva i aroma

Neto: 350g

Sastojci: brašno T-400, integralno pšenično brašno, brašno lješnjaka (20%), voda, sol, hladno prešano ulje suncokreta. 

Način pripreme: tjesteninu kuhati u kipućoj vodi uz dodatak soli i malo ulja. Kuhati u otvorenoj posudi 2-3 minute uz povremeno miješanje. Skuhanu tjesteninu procijedite i poslužite. 

Nutritivna vrijednost na 100g:

Energetska vrijednost: 1240 kJ/293kcal

Masti: 2,78g

Ugljikohidrati: 50,43g

Proteini:13,29g

Zdravo, svježe, domaće, recept za tjesteninu od lješnjaka

Priprema umaka od kiselih krastavaca:

– 1 šalica vrhnja za kuhanje

– 5 žlica majoneze

– 2 režnja češnjaka

– 2 žličice svježeg peršina

– 5 komada kiselih krastavaca

Kisele krastavce, češnjak i peršin sitno nasjeckati. Umiješati vrhnje za kuhanje, majonezu i staviti na laganu vatru dok ne proključa. Maknuti sa vatre i dodati krastavce, češnjak i peršin. Posoliti po želji i poslužiti uz tjesteninu lješnjaka. 

Dobar tek Vam želimo!

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *