Konoplja na tanjuru

Konoplju, odnosno njezino fino zelenkasto ulje, nježne blijedo-žute (oguljene) sjemenke i fini protein suvremeni nutricionisti nazivaju hranom budućnosti.

Kada je o konoplji riječ, mnogo je razloga da slijedimo i mudrost drevnih naroda i spoznaje suvremene znanosti: ulje je jedinstveno ne samo po sadržaju esencijalnih masnih kiselina, već i po nutricionistički idealnom omjeru omega-6 i omega-3 (3:1); oguljene sjemenke obiluju bioaktivnim tvarima, ugodnog okusa prijaju u juhama, salatama, žitaricama, desertima; konoplja nudi najbolji izvor lako probavljivog proteina u kojemu je sadržano i oko 40 % biljnih vlakana, a nije zanemariv niti udio esencijalnih masnih kiselina, antioksidansa, vitamina i minerala (najviše magnezija, kalcija, cinka, željeza i bakra).

Protein Strong 4 You je biljni protein konoplje sa dodatkom sjemenki crnog kima, piskavice, sikavice i kameline sative.

Ovo je kombinacija konopljinog proteina, najboljeg biljnog proteina. Konopljin protein naime nema za razliku od ostalih inhibitore tripsina zato je njegova iskoristivost puno veća od ostalih.
Preporučamo ga svima, posebice sportašima i osobama koje jesu ili žele biti aktivni , trče, i rekreativno se bave sportom, a čak i onima koji žele skinuti koju kilu viška, s dobrom namjerom da poboljšaju svoje opće zdravstveno stanje i kondiciju.

Matičnjak je za Vas osmislio ukusne i jednostavne recepte kojima možete zamijeniti klasični doručak ili večeru, u najmanju ruku nadopuniti iste.

Zašto doručak?

Doručak je prvi obrok nakon noćnog posta. Najčešća pogreška koju činimo je doručak sastavljen od škrobnih namirnica sa visokim glikemijskim indeksom (peciva, kroasani, bijeli kruh, krafne…). Uz to se često jedu bjelančevine (mlijeko, sir, salama) i masne namirnice poput maslaca, u kombinaciji koje su apsolutno neadekvatne.
Spavanje je doba posta, a post se neprekida teškim namirnicama.
Tijekom noćnog posta stvoreni toksini moraju se ujutro eliminirati iz organizma adekvatnom detoksifikacijom I zato nakon sna, prvi obrok mora biti lagan a idealna grupa namirnica za jutarnji obrok su voće I biljni proteini. Idealno bi bilo kombinirati ih sa orašastim plodovima ili hladno prešanim uljima koji su bogati masnim kiselinama I mineralima što je posebno važno za osobe koje se bave fizičkim radom.

Nakon takvog obroka čovjek se osjeća lagano, bez težine u želucu, nema pospanosti I pada energije. Njegov organizam je zadovoljen biloškom vodom, mineralima, vitaminima i masnim kiselinama I kalorijama.

Započnite dan sa našim ukusnim receptima!

2 Comments
  1. Prilikom Vašeg posjeta Rijeci, kupila sam na Vašem štandu hladno prešano ulje grožđa u pakovanju od 200 ml. Izuzetno sam zadovoljna uljem u mojoj prirodnoj kozmetici. Kako sam na kraju sa uljem , molim Vas odgovorite mi gdje bih ga mogla ponovo kupiti. Zainteresirana sam i za ostale proizvode i ulja. Hvala.

    1. Poštovana Tatjana, ispričavamo se radi ovako kasnog javljanja, pitanja nam nisu bila vidljiva na web stranici. Naše proizvode možete naručiti direktno od nas preko facebooka-a ili na mail prodaja@maticnjak.hr. Također, kroz mjesec dana će biti implementiran naš web shop u kojemu će biti i razne akcije i pogodnosti za kupce pa Vam možda bude nešto interesantno. Lijepi pozdrav i svako dobro.

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *