Granulat Sikavice

Granulat sikavice

SILIMARIN KOMPLEKS U CJELOVITOM PRIRODNOM OBLIKU

Granulat sikavice je prirodan proizvod od sjemenki (ploda) sikavice.
Njegova moć je sadržana u cjelovitom silimarin kompleksu u siro-
vom nekristaliziranom obliku.
Također je i prirodni izvor vitamina E (400 mg/kg) a odlikuje se i vi-
sokim sadržajem nezasićenih masnih kiselina.
Proizveden je bez primjene organskih ili anorganskih otapala, zahvaljujući
samo mehaničkoj obradi sačuvani su svi nutrijenti, ne sadrži alergene, konzer-
vanse i umjetne boje.

Uporaba: Granulat sikavice dodajemo uobičajenim obrocima, miješamo ga sa jogurtom, voćnim sokom, kašom od žitarica, riže ili krumpira.
Dnevnu količinu od 7 grama možemo podijeliti u više obroka.

24 Comments
 1. Poštovani, koja je razlika između Granulata sikavice i Sjemenke sikavice?Koje je bolje koristiti?
  Hvala
  Lp

  1. Poštovana,

   Granulat se dobiva nakon prešanja sjemenke sikavice u svrhu dobivanja ulja sikavice. Ovisno o kojoj svrsi ga koristite tako birate i namjenski proizvod, ali granulat sadrži čisti sirovi silimarin koji je jako dobar za detoksikaciju organizma i popravljanje stanje jetre, dok ulje sikavice sadrži više vitamina E ali manje silimarina jer on ostaje u pogači nakon prešanja.

   Za sva dodatna pitanja, stojimo na raspolaganju.
   Srdačno,
   Matičnjak

 2. Postovani,
  imam nesto masnu jetru, uzimam samo Sortis za masnoce u krvi. Jucer sam zapazio reklame na Jabuka TV za proizvod zvan “Liveriks Forte Plus” pa sam jucer to spomenuo mojoj ljecnici da vidim dali to ima smisla koristiti. Ona mi je rekla da po spomenutom sadrzaju (3 biljna sadrzaja; sikavica, korijen maslacka te articoka) trebalo bi biti dobro ako je to u stvari to. Medjutim nevidi se u tome “Silimarin” sto ona propituje jer navodno da su neki proizvodi bili lazno deklarirani (ne govoreci specificno o ovom proizvodu) a unaprijed detalji nisu mi dostupni.
  Moje pitanje je; dali Vi mozete predloziti Vase biljne sadrzaje za ovu svrhu? Radije bih koristio sirove proizvode nego nesto po nekom pakovano u kapsule, hvala.
  Lijep pozdrav,
  Vilko Terebuh
  Dugo Selo.

  1. Poštovani,

   Svakako sugeriramo granulat sikavice koji i je sirovi silimarin koji ostaje u tzv. pogači nakon prešanja ulja sikavice. Granulat je prvenstveno namijenjen obnovi jetre i u Vašem slučaju idealan izbor za rješavanje Vaših tegoba.

   Srdačno,
   Matičnjak

 3. Dali je granulat sikavice dobar za snizavanje kolesterola?Koja mu je cijena i dali saljete postom?

  1. Poštovana Gordana, ispričavamo se radi kasnog odgovaranja imali smo problema sa web stranicom, kvar je otklonjen pa odgovaramo na Vaše pitanje. Da, Granulat sikavice je dobar pripravak za regulaciju kolesterola. Također, imamo i Macerat 05, to je uljni macerta piskavice, aronije i čestoslavice u hladno prešanom ulju oraha i također je namijenjen za regulaciju razine kolesterola u krvi. Kroz mjesec dana će u funkciji biti naš web shop na kojemu ćete moći vidjeti cijene, razne akcije i pogodnosti za kupce i biti će Vam biti lakše odabrati si pripravak. Primite isprike još jednom i ako imate još pitanja ili nejasnoća, javite se, tu smo. Lijepi pozdrav i svako dobro.

  1. Poštovana Gordana, ispričavamo se radi kasnog odgovaranja, imali smo problema sa web stranicom i kvar je otklonjen. Cijena proteina Strong 4 You od 400 g iznosi 98 kuna. Također, kroz mjesec dana će proraditi naš web shop na kojem ćete moći vidjeti i cijene i različite akcije i pogodnosti za kupce. Ispričavamo se još jednom i ukoliko imate još pitanja ili nejasnoća slobodno se javite, ovoga puta ćemo odgovoriti brzo. Lijepi pozdrav i svako dobro.

 4. sta ako greskom uzmemo dvostruku dozu,recim 14 grama ili vise?

  1. Poštovani Boris, ispričavamo se radi kasnog odgovaranja, imali smo problema sa web stranicom. Ukoliko uzmete veću dozu no što piše na preporuci za uzimanje niste učinili ništa štetno, samo ste povećali količinu silimarina, što je i preporuka ukoliko su teža oboljenja u pitanju. Silimarin se ne nakuplja u organizmu pa nema opasnosti od predoziranja. Ne znamo točno iz kojeg razloga uzimate Granulat sikavice, dali preventivno ili suportivno pri liječenju, ali kako god, opasnosti od predoziranja nema. Ukoliko imate još pitanja ili nejsnoća javite se, tu smo i sljedeći put ćemo brzo odgovarati. Lijepi pozdrav i svako dobro.

 5. Dobro Jutro ,, Za čiščenje i obnovu Jetre ,, što mi savjetujete ,,
  gdje ga mogu nabaviti i po kojoj cjeni ..

  Hvala i Pozdrav
  G.Željko

  1. Poštovani Željko, ispričavamo se radi kasnog javljanja imali smo problema sa web stranicom. Za čišćenje jetre je najbolji pripravak Granulat sikavice, dva puta dnevno. Čajna žličica ujutro na tašte i čajna žličica navečer zadnje prije spavanja. Granulat se može malo omekšati u malo vode ili soka i dobro sažvakati. Ukoliko imate još pitanja ili nejasnoća javite se, tu smo. Lijepi pozdrav!

 6. Poštovani,

  dečku s autističnim elementima, ima slabo razvijen govor, što preporučujete ulje, sjemenke ili granulat sikavice?

  Hvala

  lp

  1. Poštovana, nije nam poznato koliko dječak ima godina, najbolje bi bilo obzirom na godine da uzima hladno prešano ulje oraha ili crnog kima. Čajnu žličicu ujutro i pola čajne žličice navečer. Također, bilo bi dobro razmisliti o CBD-U. Teško je odgovoriti na pitanje kad ne znamo godine i kilažu djeteta, pa molimo da nam javite kako bismo mogli dati detaljniji odgovor. Lijepi pozdrav i svako dobro.

 7. Pozdrav, koliko dugo se uzima granulat sikavice da bi se ocistio organizam?
  Jedno pakiranje ili vise? Treba li biti neka pauza? Hvala

  1. Poštovani, ukoliko ne postoje neki zdravstveni problemi već se čišćenje organizma odrađuje preventivno, dovoljno je uraditi kuru sa Granulatom sikavice dva puta godišnje. Primjerice, jedna vrećica Granulata sikavice je dovoljna za jednu kuru čišćenja i nakon 6 mjeseci se kura ponavlja. Vrećica Granulata sikavice je dovoljna za 25 dana uzimanja (žličica ujutro na tašte i žličica navečer prije spavanja). Ukoliko postoje određene kronične bolesti koje utječu na rad jetre (bilo koje bolesti jetre, Hashimoto, hipotireoza, dijabetes, srčana oboljenja ili karcinomi) tada se preporučuje odraditi kura kao što smo ranije naveli (dvije čajne žličice dnevno, ujutro i navečer), a nakon toga se Granulat nastavlja kontinuirano uzimati po čajnu žličicu dnevno (ujutro ili navečer). Znači, uzima se bez prestanka, samo se doza nakon udarne kure prepolovljava. Sikavica se ne nakuplja u organizmu tako da se može bez straha dugotrajno uzimati, dapače. Lijepi pozdrav i svako dobro.

 8. Poštovani,
  na sistematskom pregledu mi je liječnica rekla da na ultrazvuku vidi masnoću na jetri i krvni nalaz to potvrđuje. Uz promjenu prehrane,odlučila sam se za granulat sikavice. No čitajući sam ostala zbunjena,smijem li ga na kraju uzimati ili ne? Jer imam malu cistu u dojci i miom na maternici

  1. Poštovana Martina, često se nađu tekstovi upozorenja kako silimarin iz sikavice ima estrogenske učinke. Gledajući znanstvenu literaturu upozorenja se temelje isključivo na starijim in vitro istraživanjima rađena na životinjskim modelima sa vrlo jakim dozama silimarina. Kontrolne, odnosno nadzorne studije odlučile su se pozabaviti silimarinom i u potpunosti uklonile zabrinutost, zapravo ukazuju na zaštitni učinak silimarina. Kontrolne studije ukazuju kako su učinci biljnih fitoestrogrena poput lana, oraha i silimarina na receptore estrogena vrlo složeni. Budući da su njihovi estrgenski učinci vrlo slabi, oni zapravo pokazuju antiestrogenski učinak zauzimajući estrogenske receptore i na taj način blokiraju učinke jakih estrogena uključujući estradiol i ksenoestrogene iz pesticida, plastike… Tako je dokazano da silimarin blokira negativne učinke jakih estrogena na tkivo dojke i maternice te povoljno djeluje na zdravlje kostiju. Osim toga silimarin je izravni antioksidans, plus, povećava razinu staničnog antioksidativnog spoja (glutationa) i potiče stvaranje novih stanica jetre kako bi se zamijenile oštećene čiji se utjecaj reflektira na cjelokupno stanje organizma, tako i na masnoće. Tako da i po studijama i po našem iskustvu možete uzimati granulat sikavice, činit će Vam dobro. Ukoliko imate još pitanja ili nejasnoća javite se, tu smo. Lp!

 9. Poštovani…
  Molim Vas da mi savjetuje…
  Dijete (14g) Ima autoimuni hepatitis..
  Kako i u kojoj količini može koristiti granule sikavice?
  Hvala unaprijed na odgovoru..

  1. Poštovana Julija, dijete neka uzima Granulat sikavice dva puta puta dnevno, po jednu čajnu žličicu. Znači, čajnu žličicu ujutro, dobro sažvakati, isto ponoviti navečer. Bilo bi dobro kada bi djetetu u prehranu uvrstili i med i hladno prešano ulje, u ovom slučaju bi bilo dobro hladno prešano ulje crnog kima koji djeluje imunomodulatorno, znači kada je imunosni sustav reaktivan kao kod autoimunih bolesti on ga stišava, a kada je imunosni odgovor snižen on ga pojačava. Bilo koji med, begrem, kesten ili livadni bi također dobro utjecao na jetru i infekcije. Granulat sikavice dijete može uzimati dugo i kontinuirano, on se ne nakuplja u organizmu, tako da nema opasnosti od predoziranja. Kada zdrava osoba uzima silimarin iz sikavice tijelo ga brzo pretvara u druge kemijske nusprodukte koji nemaju biološku aktivnost, međutim, kada bolesna osoba sa disfunkcijom jetre uzima silimarin iz sikavice on se zadržava u krvi i radi svoj posao u jetri, tako da ponavljam nema opasnosti od predoziranja. Silimarin iz sikavice jača i stabilizira stanične membrane, potiče sintezu proteina i regeneraciju stanica u jetri te sprječava tijelo da proizvodi prostanglandine koji dovode do dugotrajnih upala. Svakako preporuka i razmislite o hladno prešanom ulju crnog kima, koji svojim mehanizmima utječe na autoimune bolesti. Ukoliko imate još pitanja ili nejasnoća svakako se javite, odgovorili bismo isti dan, međutim imamo malih poteškoća na stranici, nije nam poslan mail sa Vašim pitanjem. Lijepi pozdrav i svako dobro.

 10. Postovani, vidim da na pakiranju pise 3 puta dnevno a vi velite 2 puta dnevno (imam lagano masnu jetru, imam 30 god), i takodjer ne spominje se voda nego sokovi, salate, jogurti. Dali drugacije djeluje ako se popije sa vodom tojest interesira me kako ona najbrze djeluje. Znaci za moj slucaj preporucate nataste pola cajne zlicice sa vodom pa drugu polovicu prije spavanja? Hvala na odgovoru i profesionalnosti.

  1. Poštovani Ivane, obzirom da Vi imate određenu patologiju na jetri najbolje je da Granulat u prvom tjednu uzimate tri puta dnevno, ujutro na tašte l čajnu žličicu, oko 13-14 h drugu čajnu žličicu i navečer prije spavanja treću čajnu žličicu. Ova doza koja je navedena na pakiranju se odnosi na minimalnu terapijsku potrebnu dozu koja se često koristi kod osoba koje su pod dugotrajnim farmakološkim terapijama kako bi se preveniralo oštećenje jetre (kronične krvožilne bolesti, autoimune bolesti), te kod ostalih stanja koje indirektno utječu na rad jetre (bolesti štitnjače, dijabetes…). Znači, doza na pakiranju je preventivne prirode. Vama je potrebna doza od minimalno 240 g silimarina dnevno što se postiže za tri čajne žličice dnevno. Granulat možete pojesti samostalno, potrebno ga je dobro sažvakati. Obzirom da je malko gorkast, preporučujemo da ga se umuti u malo vode, jogurta ili soka, čisto radi okusa. Nakon tjedan dana dozu smanjujeete na dvije čajne žličice dnevno (ujutro na tašte i navečer prije spavanja). Tu dozu uzimate još dva do tri tjedna i nakon toga prestajete. Preporuka je dva do tri puta godišnje odraditi kuru sa Granulatom sikavice, osim ako imate kronične bolesti čije liječenje svakodnevo vrši opterećenje na jetru pa se i Granulat tada uzima svakodnevno. Ukoliko imate još pitanja ili nejasnoća svakako se javite, tu smo. Lijepi pozdrav i svako dobro.

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *