Ulje uljane repice (Brassica Napus)

Ulje uljane repice (Brassica Napus)

Što kada želimo hladno prešano ulje koristiti za prženje, pečenje, kuhanje?

Jedno od boljih i jeftinijih rješenja je repičino ulje jer nam njegova visoka točka dimljenja od preko 155 stupnjeva omogućava da puno toga na ovom ulju možemo peći i pržiti bez da se unište njegova nutritivna svojstva i bez stvaranja loših transmasti. Preporučeni omjer omega-6 i omega-3 masnih kiselina ostaje u idealnom omjeru 3:1, što je u skladu s preporukama Europske agencije za sigurnost hrane. K tome, za valjanost ulja u tavi i loncu bitna je i točka dimljenja, koja je kod repičinog ulja u odnosu na većinu hladno prešanih ulja, uključujući i maslinovo, daleko najveća. Uz izvrstan omjer nezasićenih masnih kiselina, repičino hladno prešano ulje možemo nazvati omega – 3-6-9-balansom, dobrim za srce, odličnim u kuhinji. Pored toga, ono nije znatno skuplje od štetnih rafiniranih ulja s čijim svakodnevnim korištenjem ugrožavamo zdravlje i povećavamo rizik od mnogih oboljenja.

Sastojci: 100% hladno prešano ulje

Način primjene: Prvenstveno preporučamo za kuhanje i pečenje na visokim temperaturama kao alternativa rafiniranim uljima.

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *